Watermanagement

Door verandering van het klimaat hebben boeren steeds meer te maken met extreme weersomstandigheden zoals droogte of uitzonderlijke regenval. Beregening kan in droge jaren belangrijk zijn om het gewas in een goede conditie te houden. Nieuwe en meer kapitaalsintensieve technieken zoals druppelirrigatie of peilgestuurde drainage vinden meer ingang op het boerenbedrijf. Dat vraagt om veel kennis over het omgaan met water.

Uien beregenen. - Foto: Twan Wiermans
Uien beregenen. - Foto: Twan Wiermans

Over Crkls

In de afgelopen decennia is het landbouwkundig onderzoek in Nederland enorm versplinterd en uit elkaar gegroeid. En ja, boeren hebben vertrouwen in onderzoek, maar hun vertrouwen is niet onvoorwaardelijk. Ook sluit het onderzoek niet altijd goed aan op de urgente problemen waarmee boeren worstelen in de praktijk.


De initiatiefnemers van Crkls: Misset Uitgeverij, BO Akkerbouw, Wageningen University & Research, Aeres Hogeschool en Groen Kennisnet willen hier wat aan doen voor een toekomstbestendige landbouw in Nederland die nu voor grote uitdagingen staat.


Het kennisplatform Crkls wil het kaf van het koren scheiden en bewezen kennis gemakkelijk vindbaar maken voor boeren op een plek. De resultaten van alle onderzoeken en praktijkproeven in Nederland worden verzameld en door een onafhankelijke redactie beoordeelt en op een uniforme en compacte wijze gepubliceerd.


Meer over Crkls

Ga naar de inhoud

Alle Onderzoeken