Bodembeheer

De bodem is de basis voor de productie van vrijwel alle land- en tuinbouwgewassen. Goed bodembeheer is niet alleen belangrijk voor de groei van gewassen maar heeft ook invloed op klimaat, waterbeheer en biodiversiteit. Goed bodembeheer kent vele facetten zoals bodembewerking, bestrijding bodemziekten en zorgen voor voldoende nutriënten in de bodem. Ook de aanwezigheid van voldoende organische stof in de bodem is een uitdaging voor agrariërs.

Bodembeheer
Bodembeheer - Peter Roek

Over Crkls

In de afgelopen decennia is het landbouwkundig onderzoek in Nederland enorm versplinterd en uit elkaar gegroeid. En ja, boeren hebben vertrouwen in onderzoek, maar hun vertrouwen is niet onvoorwaardelijk. Ook sluit het onderzoek niet altijd goed aan op de urgente problemen waarmee boeren worstelen in de praktijk.


De initiatiefnemers van Crkls: Misset Uitgeverij, BO Akkerbouw, Wageningen University & Research, Aeres Hogeschool en Groen Kennisnet willen hier wat aan doen voor een toekomstbestendige landbouw in Nederland die nu voor grote uitdagingen staat.


Het kennisplatform Crkls wil het kaf van het koren scheiden en bewezen kennis gemakkelijk vindbaar maken voor boeren op een plek. De resultaten van alle onderzoeken en praktijkproeven in Nederland worden verzameld en door een onafhankelijke redactie beoordeelt en op een uniforme en compacte wijze gepubliceerd.


Meer over Crkls

Ga naar de inhoud

Alle Onderzoeken