Onderzoek bodemplagen zoekt boeren met probleempercelen

| Project update

Onderzoek bodemplagen zoekt boeren met probleempercelen

Ritnaalden

Over Crkls

In de afgelopen decennia is het landbouwkundig onderzoek in Nederland enorm versplinterd en uit elkaar gegroeid. En ja, boeren hebben vertrouwen in onderzoek, maar hun vertrouwen is niet onvoorwaardelijk. Ook sluit het onderzoek niet altijd goed aan op de urgente problemen waarmee boeren worstelen in de praktijk.


De initiatiefnemers van Crkls: Misset Uitgeverij, BO Akkerbouw, Wageningen University & Research, Aeres Hogeschool en Groen Kennisnet willen hier wat aan doen voor een toekomstbestendige landbouw in Nederland die nu voor grote uitdagingen staat.


Het kennisplatform Crkls wil het kaf van het koren scheiden en bewezen kennis gemakkelijk vindbaar maken voor boeren op een plek. De resultaten van alle onderzoeken en praktijkproeven in Nederland worden verzameld en door een onafhankelijke redactie beoordeelt en op een uniforme en compacte wijze gepubliceerd.


Meer over Crkls

Ga naar de inhoud
author_image
e.jansen@freave.com
28/11/2022 4:43

Het project Grondige aanpak bodemplagen begint met een literatuurstudie. Om daarvandaan tot een vernieuwde good agricultural practice te komen moet er veel in de boerenpraktijk worden getoetst. Daarbij geldt dat het succes van statistische methode afhangt af van de omvang van de dataset. Of wel: hoe meer gegevens, hoe betrouwbaarder het resultaat. Daarvoor willen de Wageningse onderzoekers graag kunnen beschikken over minimaal 100 percelen per jaar nodig, 50 zonder en 50 mét problemen.

Meld daarom jouw percelen aan!


Aanmelden percelen

Aanmelden van percelen voor deelname aan PPS-onderzoek Grondige aanpak bodemplagen

Beschrijving van perceel zoals grootte en grondsoort
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.