Gewasbescherming

Gewasbescherming is gericht op het bestrijden van ziekten en plagen in gewassen. In het onderzoek is veel aandacht voor dit thema en dan vooral gericht op onderzoek naar niet-chemische bestrijdingsmethoden die passen in een duurzame landbouw. Boeren hebben ook te maken met een versmalling van het pakket chemische gewasbeschermingsmiddelen. Daarom is het ook noodzakelijk dat onderzoek zich richt op andere methoden van bestrijding. Dat geldt ook voor onkruidbestrijding en het bestrijden van aaltjes in de bodem.

Gewasbescherming
Gewasbescherming - Foto: Peter Roek

Over Crkls

In de afgelopen decennia is het landbouwkundig onderzoek in Nederland enorm versplinterd en uit elkaar gegroeid. En ja, boeren hebben vertrouwen in onderzoek, maar hun vertrouwen is niet onvoorwaardelijk. Ook sluit het onderzoek niet altijd goed aan op de urgente problemen waarmee boeren worstelen in de praktijk.


De initiatiefnemers van Crkls: Misset Uitgeverij, BO Akkerbouw, Wageningen University & Research, Aeres Hogeschool en Groen Kennisnet willen hier wat aan doen voor een toekomstbestendige landbouw in Nederland die nu voor grote uitdagingen staat.


Het kennisplatform Crkls wil het kaf van het koren scheiden en bewezen kennis gemakkelijk vindbaar maken voor boeren op een plek. De resultaten van alle onderzoeken en praktijkproeven in Nederland worden verzameld en door een onafhankelijke redactie beoordeelt en op een uniforme en compacte wijze gepubliceerd.


Meer over Crkls

Ga naar de inhoud

Alle Onderzoeken