VIDEO | Terugblik op Themadag Granen 2024

| Project update

VIDEO | Terugblik op Themadag Granen 2024

Nederlandse baktarwe

Over Crkls

In de afgelopen decennia is het landbouwkundig onderzoek in Nederland enorm versplinterd en uit elkaar gegroeid. En ja, boeren hebben vertrouwen in onderzoek, maar hun vertrouwen is niet onvoorwaardelijk. Ook sluit het onderzoek niet altijd goed aan op de urgente problemen waarmee boeren worstelen in de praktijk.


De initiatiefnemers van Crkls: Misset Uitgeverij, BO Akkerbouw, Wageningen University & Research, Aeres Hogeschool en Groen Kennisnet willen hier wat aan doen voor een toekomstbestendige landbouw in Nederland die nu voor grote uitdagingen staat.


Het kennisplatform Crkls wil het kaf van het koren scheiden en bewezen kennis gemakkelijk vindbaar maken voor boeren op een plek. De resultaten van alle onderzoeken en praktijkproeven in Nederland worden verzameld en door een onafhankelijke redactie beoordeelt en op een uniforme en compacte wijze gepubliceerd.


Meer over Crkls

Ga naar de inhoud
author_image
Ed Asscheman
11/04/2024 4:44

Tijdens de Themadag Granen in 2022 tekenden de ruim 150 deelnemers de Intentie van Nijkerk: Wij gaan voor eigen graan. Als vervolg hierop startte in 2023 de PPS Nederlandse Baktarwe. Tijdens de Themadag Granen 2024 gaf projectleider Erik Reijnierse een update na één jaar onderzoek.

Video Themadag Granen 2024