PPS-Groenbemesters van start

| Project update

PPS-Groenbemesters van start

Foto: Koos Groenewold
Onderwerken van groenbemesters. - Foto: Koos Groenewold

Over Crkls

In de afgelopen decennia is het landbouwkundig onderzoek in Nederland enorm versplinterd en uit elkaar gegroeid. En ja, boeren hebben vertrouwen in onderzoek, maar hun vertrouwen is niet onvoorwaardelijk. Ook sluit het onderzoek niet altijd goed aan op de urgente problemen waarmee boeren worstelen in de praktijk.


De initiatiefnemers van Crkls: Misset Uitgeverij, BO Akkerbouw, Wageningen University & Research, Aeres Hogeschool en Groen Kennisnet willen hier wat aan doen voor een toekomstbestendige landbouw in Nederland die nu voor grote uitdagingen staat.


Het kennisplatform Crkls wil het kaf van het koren scheiden en bewezen kennis gemakkelijk vindbaar maken voor boeren op een plek. De resultaten van alle onderzoeken en praktijkproeven in Nederland worden verzameld en door een onafhankelijke redactie beoordeelt en op een uniforme en compacte wijze gepubliceerd.


Meer over Crkls

Ga naar de inhoud
author_image
Ed Asscheman
15/06/2023 8:34

Het brede onderzoek naar inzet van groenbemesters belooft praktische informatie voor akkerbouwers bij het toepassen van groenbemesters in hun praktijk. De Publiek-Private Samenwerking (PPS) onderzoekt de integrale effecten van verschillende aspecten van groenbemesterteelt, zoals de keuze van groenbemestermengsels, het zaaitijdstip, de timing en de methode van inwerken.