Meedenken met onderzoek naar groenbemesters?

| Project update

Meedenken met onderzoek naar groenbemesters?

Groenbemester. - Foto: Mark Pasveer
Groenbemester. - Foto: Mark Pasveer

Over Crkls

In de afgelopen decennia is het landbouwkundig onderzoek in Nederland enorm versplinterd en uit elkaar gegroeid. En ja, boeren hebben vertrouwen in onderzoek, maar hun vertrouwen is niet onvoorwaardelijk. Ook sluit het onderzoek niet altijd goed aan op de urgente problemen waarmee boeren worstelen in de praktijk.


De initiatiefnemers van Crkls: Misset Uitgeverij, BO Akkerbouw, Wageningen University & Research, Aeres Hogeschool en Groen Kennisnet willen hier wat aan doen voor een toekomstbestendige landbouw in Nederland die nu voor grote uitdagingen staat.


Het kennisplatform Crkls wil het kaf van het koren scheiden en bewezen kennis gemakkelijk vindbaar maken voor boeren op een plek. De resultaten van alle onderzoeken en praktijkproeven in Nederland worden verzameld en door een onafhankelijke redactie beoordeelt en op een uniforme en compacte wijze gepubliceerd.


Meer over Crkls

Ga naar de inhoud
author_image
Ed Asscheman
18/01/2024 2:44

Heb je interesse om de inzet van groenbemesters op jouw akkerbouwbedrijf te optimaliseren en wil je actief betrokken zijn bij de toekomst van groenbemesters? Dan is dit jouw kans om deel te nemen aan het onderzoeksproject PPS Groenbemesters!

Wat is de PPS Groenbemesters klankbordgroep?

De Groenbemesters Klankbordgroep is een samenwerkingsverband waarin akkerbouwers, onderzoekers en andere partners (bedrijven) samenkomen met als doel de praktische toepassing van groenbemesters te verbeteren en te bevorderen.

Waarom lid worden?

Als lid van de klankbordgroep krijg je:

  • Toegang tot onderzoeksresultaten nog voordat ze worden gepubliceerd.
  • De mogelijkheid om jouw waardevolle praktijkervaring te delen.
  • De kans om vragen te stellen en input te geven die de richting van het onderzoek beïnvloeden.

Hoe kun je deelnemen?

Wil je een cruciale rol spelen groenbemesters en directe invloed uitoefenen op toekomstig onderzoek? Neem dan contact op met Maria-Franca Dekkers voor meer informatie of om je aan te melden.