Jaarverslag IRS gepubliceerd

| Project update

Jaarverslag IRS gepubliceerd

IRS jaarverslag
Foto: Peter Roek

Over Crkls

In de afgelopen decennia is het landbouwkundig onderzoek in Nederland enorm versplinterd en uit elkaar gegroeid. En ja, boeren hebben vertrouwen in onderzoek, maar hun vertrouwen is niet onvoorwaardelijk. Ook sluit het onderzoek niet altijd goed aan op de urgente problemen waarmee boeren worstelen in de praktijk.


De initiatiefnemers van Crkls: Misset Uitgeverij, BO Akkerbouw, Wageningen University & Research, Aeres Hogeschool en Groen Kennisnet willen hier wat aan doen voor een toekomstbestendige landbouw in Nederland die nu voor grote uitdagingen staat.


Het kennisplatform Crkls wil het kaf van het koren scheiden en bewezen kennis gemakkelijk vindbaar maken voor boeren op een plek. De resultaten van alle onderzoeken en praktijkproeven in Nederland worden verzameld en door een onafhankelijke redactie beoordeelt en op een uniforme en compacte wijze gepubliceerd.


Meer over Crkls

Ga naar de inhoud
author_image
Ed Asscheman
14/06/2023 5:34

Op de website van het IRS is het jaarverslag van 2022 gepubliceerd. Dit jaarverslag geeft een uitgebreid overzicht van het werk dat het IRS het afgelopen jaar heeft verricht en per onderzoeksproject staan de belangrijkste resultaten beschreven.

Een deel van onderzoeksresultaten is direct toepasbaar in de praktijk en wordt uitgedragen via berichten op internet, artikelen en presentaties. Een ander deel van het onderzoek is gericht op de langere termijn. In dit overzicht staan enkele opvallende resultaten van het onderzoek van afgelopen jaar opgesomd. In het jaarverslag zelf, is over al deze punten meer informatie te vinden.